Duurzaam papier bij Oh Bear Studio: PaperWise

Misschien heb je dit al zien staan bij meerdere kaarten in onze shop: kaarten gemaakt van duurzaam PaperWise-papier. Wat betekent dat nou eigenlijk, en waarom is dit papier zo bijzonder en milieuvriendelijk? Lees snel verder!

Wat is PaperWise papier?

Papier wordt meestal gemaakt van gekapte bomen, of van oud papier dat gerecycled wordt. Gerecycled papier is natuurlijk al wat milieuvriendelijker dan ‘nieuw’ papier, omdat er geen nieuwe bomen voor gekapt hoeven te worden, maar het kan nog beter! 

PaperWise is namelijk geen van beiden: het is boomvrij papier dat dus nog duurzamer is dan gerecycled papier! Het wordt namelijk gemaakt van materiaal dat anders verbrand zou worden: landbouwafval, zoals bladeren en stengels die overblijven na de oogst. Dit wordt ook wel agrarisch restafval genoemd. Fantastisch toch, dat dit gewoon gebruikt kan worden voor het maken van papier?!

Daarnaast wordt dit papier 100% CO2-neutraal geproduceerd, en dat is ook wel zo fijn!

Cijfers

De milieu-impact van PaperWise is onderzocht door een onafhankelijk bureau, en wat bleek? De impact van PaperWise is 29% lager dan bij gerecycled papier, en wel 47% lager dan bij FSC-papier van houtvezels. Dat is een groot verschil!

Bron: IVAM Universiteit van Amsterdam

Kwaliteit

Is de kwaliteit van dit papier dan wel goed? Jazeker! Het is net zo stevig als gebruikelijke A-merken van papier én net zo recyclebaar. 

PaperWise en Oh Bear Studio

Oh Bear Studio is ontstaan vanuit liefde en bewondering voor natuur, dus voor mij was de keuze voor dit duurzame papier heel makkelijk! Het kostte wat uitzoekwerk, een iets grotere investering en een andere aanpak met drukken, maar ik vind het het helemaal waard. Nu kan ik milieuvriendelijke kaarten aanbieden en past de uitstraling ook helemaal bij wat ik voor ogen had. Ik hoop dat jij er net zoveel van geniet als ik!

P.S. bij elke A6-kaart zit nu standaard een envelop van PaperWise, yes!